Gästplats Gränna

Lite mer än en vanlig ställplats!

Utflykter

Här har vi rekommendationer för er som gärna vill komma ut i Grännas fantastiska skogar under er vistelse.

Klicka på bilderna för att gå till respektive aktivitets hemsida.

Naturreservat

Girabäcken

Girabäckens ravin har en mycket varierande flora och fauna. Tidigare har området använts för brytning av sandsten. Nu är det ett fint strövområde.

Naturstig

Klevens naturstig

Mittemellan E4:an och den gamla Riksettan ligger Kleven. Vandringssträckan på två kilometer, med start på parkeringen, tar dig genom en något kuperad terräng och bjuder på hisnande utsikter.

Friluftsområde

Grännaberget

Grännaberget bjuder på många vackra vyer över Vättern, Gränna och Visingsö. Ett friluftsområde med kaffestuga, motionsspår och vandringsleder.

Sommaridyll

Röttle by

Söder om Gränna ligger Röttle by. Det är en sommaridyll med två anrika kvarnar, ett vattenfall och en småbåtshamn.

Bad

Bada i Gränna och på Visingsö

Du hittar många härliga ställen att svalka dig på både i och runt om Gränna. Djupdyk i Vätterns kristallklara vatten eller njut i någon av de trolska sjöarna.

Slottsruin

Brahehus

Många har säkert lagt märke till den fyrkantiga ruinen när de passerat på E4an några kilometer norr om Gränna där Brahehus ligger högt upp på Grännabergets kant.

Ellen Keys vackra hem

Ellen Keys Strand

Ända sedan Ellen Key själv bodde på Strand har platsen lockat besökare. Huset har visats för dem som vill veta mer om Ellen Key, hennes liv och hennes vackra hus. Även idag har Strand öppet för visningar, med tider som anpassas till stipendiaterna.